امروز پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳

لغو تحریم به نام ایران به کام دیگران

گروه اقتصادی / حوزه اقتصاد بین الملل
94/05/21 - 12:28
شماره: 13940521000395
 
نسخه چاپيارسال به دوستان
فارس گزارش می‌دهد
لغو تحریم به نام ایران به کام دیگران

در حالی ایران بعد از لغو تحریم‌ها بیشتر چشم به صادرات نفت دوخته است که طی ۲۳ روز پس از اتمام مذاکرات هسته‌ای و با افت 7.5 دلاری قیمت نفت، ۲۱۴ میلیون دلار از درآمد نفتی ایران کم شده است اما کارشناسان انرژی می‌گویند هند بیشترین سود را از لغو تحریم‌ها و کاهش قیمت نفت خواهد داشت.

خبرگزاری فارس: لغو تحریم به نام ایران به کام دیگران

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس،‌ در حالی قیمت نفت طی هفته‌های گذشته به زیر 50 دلار سقوط کرده است و بانک جهانی نیز دیروز اعلام کرد امکان کاهش قیمت 10 دلار دیگری نیز وجود دارد که کارشناسان انرژی می‌گویند این وضعیت برای هند که خریدار عمده نفت ایران است موقعیت اقتصادی بسیار خوبی را رقم خواهد زد.

صندوق بین‌المللی پول هم در گزارشی به عنوان مفهوم جهانی پایین بودن قیمت نفت گفته است کشورهایی مانند هند از افت قیمت نفت سود زیادی می‌برند و تولید ناخالص داخلی این کشور 0.4 تا 0.6 درصد در سال 2015 و 2016 افزایش می‌یابد.

 بر اساس این گزارش، ایران در برنامه کوتاه مدت بعداز لغو تحریم‌ها به افزایش صادرات نفت چشم دوخته است، رسانه‌های خارجی اعلام کردند که ایران یک میلیون بشکه میزان تولید خود را افزایش خواهد داد.

گزارش‌ها حاکی است که تنها 23 روز پس از اتمام مذاکرات هسته‌ای، قیمت نفت 7.5 دلار کاهش یافته که در نتیجه 214 میلیون دلار از درآمد نفتی ایران کاسته شده است.

محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه ایران هم جمعه این هفته به هند می‌رود و علاوه بر مسائل سیاست خارجی درباره برخی مسائل اقتصادی از جمله توسعه بندر چابهار و احداث کارخانه تولید کود شیمایی در ایران با مسئولان هندی صحبت می‌کند.

به گزارش لایو مینت کارشناسان انرژی می‌گویند دلایل زیادی وجود دارد که با لغو تحریم‌ها بخش زیادی از روابط ایران با چین در دوران تحریم کمتر می‌شود اما آنها بر این باورند سود بسیار زیادی نصیب هند خواهد شد.

قیمت نفت در سبد انرژی هند اکنون حدود 50 دلار در هر بشکه است که این رقم از 4 آگوست شروع شده است و در 6 آگوست به رقم 49.11 دلار رسید. به هر حال این افت قیمت فضای مالی بسیار مناسبی را برای هند که بزرگترین مصرف کننده نفت است رقم خواهد زد.

هند اکنون بعد از آمریکا و چین سومین کشور مصرف کننده انرژی در جهان است و 4.4 درصد انرژی جهان را مصرف می‌کند وزیر نفت هند هم به تازگی اعلام کرده است که میزان مصرف نفت این کشور با رشد 3.14 درصدی به 163.17 میلیون تن در سال 2014-2015 می‌رسد.

بر اساس این گزارش کاهش قیمت نفت می‌تواند برای کشورهایی مانند هند فرصت مناسبی برای تغییر شرایط واردات باشد.

پیش از این هند برای قیمت و اصلاح شرایط کمک زیادی به سازمان کشورهای صادر کننده نفت اوپک کرده است و از این سازمان درخواست کرده تا به جای جایزه واردات انحصاری را این سازمان منظور کند. هند یکی از کشورهای اصلی مصرف کننده نفت اوپک است که در مجموع 85 تا 94 درصد نفت و گاز مصرفی این کشور از کشورهای عضو اوپک وارد می‌شود.

در حال حاضر مؤسسات چند منظوره‌ هند از سناریوی کاهش قیمت نفت بسیار خوشحالند. صندوق بین‌المللی پول هم در گزارش خود به این نکته که کشورهایی مانند هند از کاهش قیمت نفت بسیار منتفع خواهند شد اشاره کرده است.

کارشناسان بر این باورند که دلایل مختلفی برای ادامه کاهش قیمت نفت وجود دارد. آنیل رازدان دبیر ویژه در وزارت نفت هندوستان گفت: اقتصاد روسیه به دلیل اینکه تحت تاثیر تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا تحت فشار قرار گرفته مجبور است نفت بیشتری به بازارهای مصرف عرضه کند که همین مسئله در مورد کشورهای آسیایی هم صدق می‌کند و همین عرضه بیشتر، باعث کاهش قیمت نفت خواهد شد.

از سوی دیگر کاهش قیمت نفت جهانی به دولت هند کمک کرده است که تورم خرده‌فروشی‌ها را به کمتر از 5 درصد بیاورد. این شرایط احتمالا با برداشته شدن تحریم‌های ایران بیشتر می‌شود. هند به طور قابل توجهی وابسته به واردات نفت است و سال گذشته 189.43 میلیون تن نفت وارد کرد که سهم ایران 10.95 میلیون تن بود و افزایش 5.78 درصدی داشته است.

انتهای پیام/

 

شرکت تجاری بین المللی داتیس
پیوند ها
تماس با ما
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به*سازمان تجاری بین المللی داتیس می باشد*