به گزارش خبرنگار بازرگانی خبرگزاری فارس آرش شهرآئینی امروز در نشست خبری «همایش تامین مالی صادرات» گفت: برای فراهم سازی زمینه رشد صادرات غیرنفتی تا 80 میلیارد دلار، تنها نباید نگاهها به سمت تامین مالی صادرات باشد، بلکه به سرمایهگذاری عظیمی نیاز است.
معاون فنی صندوق ضمانت صادرات ایران بیان داشت: بنابراین در آینده صندوق ضمانت صادرات ایران، بانک توسعه صادرات و سازمان توسعه تجارت به دنبال طرحهای جدیدی است، تا هدف ظرفیت سازی برای صادرات تامین شود.
وی با بیان اینکه برخی از مصوبات برای این موضوع از هیات وزیران اخذ شده است، بیان داشت: بر این اساس با فرصتهای به دست آمده برای اطلاع رسانی الگوهای جدید اقدام میشود.
شهرآئینی بیان داشت: مصوباتی که اخذ شد راجع به پوشش نرخ نوسان ارز است و طبق این مصوبه کاهش ارز در این محصول بیمه می شود براین اساس تا 3 درصد (فرانشیز) کاهش نرخ ارز بر عهده صادرکننده است و بعد از آن تا 30 درصد بر عهده صندوق است.
وی با بیان اینکه پوشش نرخ ارز اکنون معنا می یابد و در زمان اخذ این مصوبه انتقاداتی بر آن وارد بود، افزود: این محصول فقط برای صادرکنندگان طراحی شده است و براساس آن صادرات کشور از زیانهای ناشی از کاهش نرخ ارز بیمه میشود.
شهر آیینی با بیان اینکه کارمزد حدود 0.2 درصد تعیین شده است، افزود: البته کارمزد بر اساس دوره یک ماهه یا شش ماهه تعیین میشود.
معاون فنی صندوق ضمانت صادرات ایران بیان داشت: این پوشش نوسان نرخ ارز به عنوان الحاقیهای محصول دیگر صندوق است.
وی افزود: بدین ترتیب که صادرکننده باید یک کیس واقعی داشته باشد که به صورت اعتباری کالای خود را بفروشد بنابراین باید اول کالای صادراتی خود را بیمه کند و اگر مطالبات را نگرفت آنگاه صندوق آن را میپردازد.
شهرآئینی بیان داشت: محصول دیگری که طراحی شده است برای فاینانس ها است بدین ترتیب که امور صادراتی صندوق اجازه یافته است که به این امر ورود یابد و از طریق صدور ضمانت نامه و سایر موارد برای جذب سرمایهگذاری اقدام کند.
شهر آئینی با طرح این سوال که تامین مالی صادرات و کیفیت تامین مالی آیا توانسته رقابت پذیری کالاهای ایرانی را در بازارهای جهانی بالا ببرد؟ گفت: در حال حاضر نرخ سود در بازارهای جهانی بسیار پایین است و در بسته حمایت از صادرات هم نرخهای رقابتی دیده شده است.
وی با اشاره به اینکه اکثریت بانک های جهان در آمریکا منافع دارند، بیان داشت: این امر و سهامداری مشترک در بسیاری از بانک های اروپایی سبب شده تا تحریم های ثانویه اثرگذار باشد.
انتهای پیام/ب