رئیس اتحادیه لوازم خانگی گفت: با توجه به اثرپذیری قیمت لوازم خانگی از مواد اولیه و کاهش تقاضا، فروش اقساطی لوازم خانگی رونق گرفته است.
اکبر پازوکی گفت: در واقع بانک ها پول را باید در تولید هزینه کنند چراکه این امر خود به خود منجر به رونق چرخه تولید و فروش میشود.
او گفت: متاسفانه امروز پول در تولید هزینه نمیشود و خرید کالا به صورت اقساط یا چکی به فروش میرسد.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی کاهش تقاضا را عامل رونق فروش اقساطی اعلام کرد و افزود: طی ماههای گذشته قیمت مواد اولیه رشد چشمگیری داشت و به دنبال آن لوازم خانگی گران شد که در نتیجه با کاهش قدرت خرید مردم، فروشگاهداران مجبور به عرضه اقساطی هستند.
پازوکی گفت: در گذشته وضعیت بازار لوازم خانگی آنقدر آرام بود که کسبه اجناس مورد نیاز را شرایطی یا اقساطی به مردم میفروختند. عدهای هم بودند که کالای خود را بلندمدت اقساطی میخریدند اما در دو سال اخیر افزایش قیمت ارز و تاثیر آن باعث فروش اقساطی شده است.
احتمال کاهش ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در سال جاری
چندی پیش «عباس هاشمی» دبیرکل انجمن تولیدکنندگان لوازمخانگی ایران با بیان اینکه صنعت لوازم خانگی اسما دست بخش خصوصی، اما به طور رسمی همه چیز در آن به صورت دستوری است، گفت: نظارت عالیه دولت در این راستا اثرگذار است که سبب میشود التهابات فروکش کرده و شرایط نرمالی بر بازار و فضای کسبوکار حاکم شود.
هاشمی خاطرنشان کرد: صنعت لوازم خانگی انحصاری نیست و با توجه به مشخص بودن نرخ تورم و همچنین مشکلات تامین ارز، افزایش قیمتها اجتنابناپذیر است؛ با این حال درخواستهای تولیدکنندگان برای افزایش قیمتها در اغلب موارد بیپاسخ میماند.
وی هشدار داد: اگر مشکلات یاد شده ادامه داشته باشد، تعطیلی واحدها یا تعدیل نیرو و کاهش دستکم ۲۵ درصدی تولید در مقایسه با سال گذشته پیشبینی می شود.