امروز پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳

جزئیات قرارداد جدید شرکت‌های ترک و کره‌ای در پتروشیمی ایران

معاون وزیر نفت تشریح کرد
جزئیات قرارداد جدید شرکت‌های ترک و کره‌ای در پتروشیمی ایران

مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی جزئیات مشارکت سرمایه گذاران ترک و کره جنوبی در توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی ایران در قالب امضای دو قرارداد را تشریح کرد.

خبرگزاری فارس: جزئیات قرارداد جدید شرکت‌های ترک و کره‌ای در پتروشیمی ایران

 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، عبدالحسین بیات در جمع خبرنگاران از امضای دو قرارداد جدید با شرکت های ترک و کره‌ای برای تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی در ماهشهر خبر داد و گفت: سرمایه گذاران ترک و کره جنوبی با امضای ٢ تفاهمنامه در توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی ایران مشارکت خواهند داشت.

وی افزود: این سرمایه گذاران با بخش خصوصی ایران همکاری می کنند و با اجرای این طرح‌های مشارکتی  ارزش افزوده مطلوبی برای کشور ایجاد خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی اضافه کرد:  بر اساس یکی از این قراردادها یک شرکت ترک و یک شرکت خصوصی ایرانی یک واحد تولید کامپاند پی وی سی به ظرفیت ٣٥٠ هزار تن در سال را احداث می کنند.

وی اظهار داشت: دومین تفاهمنامه میان یک شرکت از کره جنوبی و یک شرکت بخش خصوصی برای تولید آمیزهای پلیمری به ظرفیت ٣٠ هزار تن در سال در صنایع تکمیلی پتروشیمی به امضا رسیده است.

بیات گفت: : شرایط کنونی در صنعت پتروشیمی ایران روند رو به رشد و افق روشنی را نشان می دهد و افزون بر توسعه صنایع بالادستی نیازمند گسترش و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در سراسر کشور هستیم.

وی افزود: خوشبختانه سرمایه گذاران خارجی به حضور در توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی ایران تمایل دارند و می توانند با شرکت های بخش خصوصی همکاری های  داخلی همکاری های گسترده ای داشته باشند.

به گزارش فارس صنایع تکمیلی پتروشیمی یکی از حوزه‌های مغفول در اقتصاد ایران است که ظرفیت اشتغالزایی و ایجاد ارزش افزوده بسیار بالایی در اقتصاد میلی دارد اما به دلیل آنکه مدیریت آن به صورت واحد انجام نمی‌شود و میان وزارت نفت و وزارت صنعت تقسیم شده عملا در گرداب نگاه‌های بخشی به دام افتاده است.

به همین دلیل بخش اعظم صادرات محصولات پتروشیمی ایران در قالب خام فروشی محصولات انجام می‌شود.

*تشکیل معاونت توسعه صنایع تکمیلی زیر نظر رئیس‌جمهور

عبدالحسین بیات معاون وزیر نفت دیروز در همایش سرمایه‌گذاری در صنایع تکمیلی پتروشیمی در ماهشهر اظهار داشت:  در بالا دست به ازای فروش یک میلیون تن محصول 300 میلیون دلار عاید کشور می‌شود اما پایین دست به ازای فروش یک میلیون تن 670 میلیون دلار خواهد بود که بیش از 2 برابر است.  نرخ بازگشت سرمایه در بالا دست پتروشیمی منهای مجتمع‌هایی که خوراک ارزان دریافت می‌کنند 11 درصد است و این رقم در پایین دست و صنایع تکمیلی 35 درصد است.

وی پیشنهاد کرد یک معاونت مستقل تحت عنوان توسعه صنایع تکمیلی زیر نظر مستقیم ریاست جمهور تشکیل و مصوب شود لااقل سالانه 10 درصد منابع مربوط به توسعه ملی به این بخش یعنی توسعه صنایع تکمیلی اختصاص یابد.

*اشغال یک چهارم جمعیت فعال کشور در صنایع تکمیلی پتروشیمی در افق 1404

محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس‌جمهور نیز دیروز در این همایش پیشنهاد بیات را پیشنهاد مؤثری ارزیابی کرد و درباره مزیت صنایع تکمیلی پتروشیمی گفت:  صنایع تکمیلی پتروشیمی 14 برابر بیشتر از بالادست پتروشیمی اشتغال‌زایی دارد.

وی تصریح کرد: در افق 1404 به شرط آنکه تکمیل زنجیره ارزش بر اساس برنامه‌ها پیش برود بیش از 25 درصد از جمعیت فعال کشور می‌توانند در صنایع تکمیلی پتروشیمی صاحب شغل شوند.

شرکت تجاری بین المللی داتیس
پیوند ها
تماس با ما
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به*سازمان تجاری بین المللی داتیس می باشد*