امروزه اطلاعات به عنوان يك منبع استراتژيك جهت ايجاد ارزش افزوده در سازمان مطرح است و همواره به عنوان يك مزيت رقابتي قلمداد ميشود.
داشتن اطلاعات به روز در زمينه ارزش مبادلات تجاري به تفكيك كالاهاي مختلف، ميتواند شركتها و تجار را در زمينه برنامهريزي دقيقتر جهت انجام مبادلات تجاري در سطح بينالمللي ياري كند. به علاوه هر سازماني كه دادههاي صحيح، دقيق، بههنگام و جامع در اختيار داشته باشد و بتواند در كمترين زمان، به اطلاعات مورد نياز دسترسي داشته باشد، بهتر ميتواند به اهدافش نايل شود.
اطلاعات مناسب و مفيد داراي چهار ويژگي به روز بودن، كيفيت و غنا، كامل بودن و مرتبط بودن است. بهروز بودن به اينكه آيا در هنگام تصميمگيري دسترسي به آخرين اطلاعات امكانپذير است يا خير، اشاره دارد. كيفيت و غنا به معناي صحت و ارزشمند بودن اطلاعات است؛ افراد به سادگي ميتوانند با اطلاعات غلط تصميمهاي اشتباهي را اتخاذ كنند. كامل بودن به مقدار اطلاعات گردآوري شده و مربوط بودن به ميزان ارتباط اطلاعات با نيازهاي مخاطبان اشاره دارد. اطلاعات مناسب به مديران كمك خواهد كرد تا گزينههاي صحيح را انتخاب كنند.
مطالعه تجربههاي بازاريابي بينالملل نشان ميدهد، ورود به بازارهاي خارجي معمولاً با شکستهاي فراواني روبرو بوده که از جمله دلايل عمده آن، انتخاب نامناسب بازارهاي هدف خارجي به دليل عدم وجود اطلاعات كافي و تحقيقات بازاريابي نامناسب در اين بازارها است. از اين رو ارايهي اطلاعات مفيد و جامع از بازارهاي هدف، بهعنوان اولين و اساسيترين گام در فرآيند بازاريابي بينالملل، انتخاب بازار هدف و تعيين استراتژي ورود به آن ضروري به شمار ميرود.
درباره پورتال راهنمای تجارت با کشورها
با توجه به اهميت و جايگاه سازمان توسعه تجارت به ويژه معاونت بازاريابي و تنظيم روابط، در زمينه اطلاعرساني در زمينهي بازارهاي هدف و ساير اطلاعات مفيد مرتبط با مبادلات تجاري در سطح جهان، ضرورت ايجاد پورتال جامع و تعاملي دادههاي تجاري به منظور افزايش دسترسي تجار و تصميمگيرندگان كليدي حوزه بازرگاني كشور به اطلاعات روزآمد از جنبههاي مختلف اقتصادي، تجاري، سياسي و اجتماعي كشورهاي هدف بيش از پيش نمايان است.
اطلاعات ارايه شده در اين پورتال، شامل آخرين اطلاعات تجاري مبادلات كشورهاي جهان بر مبناي تعرفههاي سيستم هماهنگشده، با بهرهگيري از اطلاعات بيش از 10 مرجع و سازمان معتبر بينالمللي از جمله سازمانهاي وابسته به سازمان ملل متحد مانند COMTRADE وINTRACEN، اطلاعات در زمينه تعرفههاي وارداتي و صادراتي، عضويت كشورها در سازمانها، پيمانها، اتحاديههاي تجاري و گمركي منطقهاي و بينالمللي مختلف و بسياري ديگر از مولفههاي بازاريابي مورد نياز مخاطبان ميباشد. در صورت تغيير هر يك از اقلام اطلاعاتي موجود در پايگاه داده، اين موارد به سرعت به روز ميشوند.
ساير بخشهاي كليدي اين پايگاه اطلاعاتي شامل بخش موافقتنامهها، رويدادهاي تجاري (اجلاسهاي برگزار شده، هياتهاي تجاري، ...)، نمايشگاههاي كشور هدف، گزارشهاي مديريتي و كارشناسي و .... خواهد بود.
نقطه قوت اين پورتال، ارايه اطلاعات مفيد و مناسب با رعايت چهار معيار بهروز بودن، كيفيت و غناي بالا، جامعيت و مرتبط بودن اطلاعات با نياز واقعي بخش تجارت خارجي كشور است. مزيتهاي رقابتي اين طرح نيز وجود كليه اطلاعات در يك پورتال جامع با دسترسي آسان است.