مدیرکل دفتر بررسی و تعیین ارزش گمرک با اشاره به ابلاغ نحوه اجرای ماده ۱۵ آییننامه اجرایی قانون امور گمرکی گفت: بر این اساس سود عمدهفروشی کالاها به ۵ گروه و در بخش خردهفروشی و عمدهفروشی به ۸۸ گروه تقسیم شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی گمرک جمهوری اسلامی ایران، رسول کوهستانی پژوه، مدیرکل دفتر بررسی و تعیین ارزش گمرک با اشاره به ابلاغ نحوه اجرای ماده 15 آییننامه اجرایی قانون امور گمرکی اظهار داشت: با تصویب قانون جدید امور گمرکی و بررسی ماده 15 آن به منظور منطقی کردن سود خردهفروشی و عمدهفروشی و دسترسی به ارزش صحیح گمرکی، سود عمده فروشی (واردکننده) کالاها به 5 گروه و در بخش خرده فروشی و عمده فروشی (بنکداری) به 88 گروه تقسیم شده است.
کوهستانی افزود: پیش از این سود خرده فروشی و عمده فروشی در محاسبات ارزش گمرکی به طور کلی برای همه کالاها 8 درصد و 12 درصد بوده است.
بر اساس این گزارش، متن کامل بخشنامه دفتر بررسی و تعیین ارزش که به گمرکات اجرائی کشور ابلاغ شده به شرح زیر است:
ضمن تأکید بر تقدم و تأخر در بکارگیری روشهای موضوع ماده 15 قانون امور گمرکی و در اجرای بند پ ماده فوق و ماده 15 آییننامه اجرایی آن بپیوست آخرین ضوابط قیمت گذاری کالاهای وارداتی (سود عمده فروشی وارد کننده) مصوب سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مصوب 30/6/89 بر مبنای گروه کالایی (پنج گروه) و ضرایب درصدهای سود عمده فروشی (توزیع کنندهها و بنکداران) و خرده فروشی مصوب 15/6/1385 کمیسیون هیئت عالی نظارت موضوع ماده 10 قانون نظام صنفی کشور بر مبنای گروه کالایی (88 گروه) جهت اطلاع و اقدام لازم ارسال میشود.
لذا لازم است با توجه به نوع کالای مورد استعلام و صنف و گروه کالایی و سطح تجاری مورد استعلام (واردکننده، عمده فروشی، خرده فروشی) نسبت به انجام محاسبات اجرای بند پ ماده 15 اقدام لازم به عمل آید.
بدیهی است در صورتی که کالا با توجه به ضوابط قیمتگذاری کالاهای وارداتی مصوب سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان دارای افت، شکستگی یا ضایعات باشد حداکثر دو درصد به درصدهای سود عمده فروشی واردکننده و درصورتی که دارای گارانتی یا احتیاج به سرویس و خدمات پس از فروش از طرف واردکننده باشد به شرط دارا بودن امکانات حداکثر سه درصد به عنوان هزینه گارانتی و خدمات پس از فروش به سود واردکننده اضافه می شود.
در اجرای جزء 2 بند الف ماده 15 قانون امور گمرکی و در محاسبات مربوط به دستیابی به ارزش گمرکی و مطابق دستورالعمل شماره 238402/361/102/24/381 مورخ 30/11/1390، هزینههای بعد از ورود به میزان هفت درصد منظور شود. حسن اجرای این دستورالعمل برعهده مدیران محترم گمرکات اجرایی است.