امروز پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳

مذاکره با آمریکا نمی‌تواند جایگزین اقتصاد مقاومتی شود

یک کارشناس اقتصادی با تأکید بر ضرورت توجه بیشتر به اقتصاد مقاومتی گفت: حتی در صورت مذاکره با آمریکا نباید از این مسئله یعنی توجه به ظرفیت‌های درونی اقتصاد غفلت کرد.

خبرگزاری فارس: مذاکره با آمریکا نمی‌تواند جایگزین اقتصاد مقاومتی شود
 

 

حجت عبدالملکی استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به این که نظریه اقتصاد مقاومتی اولین بار در سال 1386 از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد، گفت: البته رهبری مشخصاً در سال 1389 لفظ «اقتصاد مقاومتی» را به کار بردند و پس از آن مرتباً در این‌ باره سخنرانی کردند و ابعاد مختلف آن را باز کردند به طوری که تقریباً این موضوع به یک نظریه تبدیل شده است. اما ما در داخل کشور از دولت گرفته تا مجلس و دانشگاه‌ها همگی به این موضوع بی‌توجهی کردیم تا این که با تشدید فشارهای خارجی به شرایط احتضار اقتصادی رسیدیم.

 وی با انتقاد از بی‌توجهی مسئولان به اجرای اقتصاد مقاومتی گفت: نکته مهم این است که ما اقتصاد مقاومتی را اجرا نکردیم. اما جریان‌های واداده سیاسی می‌گویند اجرای اقتصاد مقاومتی، بس است چون مردم از فشار اقتصادی خسته شده‌اند. این در حالی است که اصلاً اقتصاد مقاومتی اجرا نشده است که بخواهد تأثیر مثبت و منفی بر زندگی مردم داشته باشد. درست مشابه نظریه اقتصاد اسلامی که نه اجرا شد، نه گذاشتند اجرا شود اما فرصت‌طلبان می‌گویند اقتصاد اسلامی، بی‌فایده است یا چیزی برای بیان ندارد.

این کارشناس اقتصادی درباره راهکارهای حل مشکلات اقتصادی کشور گفت: برای آینده، ما اقتصاد مقاومتی را مجبوریم اجرا کنیم وگرنه با دو راه مواجه‌ایم: یکی این که اصول و آرمان‌ها و دنیا و آخرتمان را در راه استکبار و منافع آن‌ها بدهیم. راه دوم ریاضت اقتصادی است. یعنی اقتصاد مقاومتی اگر اجرا شود اصلاً به گزینه ریاضت اقتصادی نخواهیم رسید و ضمناً از مواضع خود کوتاه نخواهیم آمد؛ پس این که جریان غرب‌زده، فشارهای اقتصادی وارد آمده به مردم را ناشی از اقتصاد مقاومتی جلوه می‌دهد، دروغی بیش نیست. اصولاً اقتصاد مقاومتی برای این است که دچار ریاضت اقتصادی نشویم.

عبدالملکی در ادامه درباره اثرات مذاکرات مقامات ایرانی با دولت آمریکا بر اقتصاد کشورمان هم گفت: بنده یک سؤال مهم دارم. هدف دولتمردان ما از برقراری یک‌باره ارتباط با آمریکایی‌ها چیست؟! در پاسخ به نظر می‌رسد دارند مسئله اقتصادی و فشارهای معیشتی بر مردم را به عنوان دلیل مطرح می‌کنند! به نظر بنده به عنوان یک کارشناس اقتصادی این حرف با چیزهای دیگر جور در نمی‌آید. اگر این حرف درست باشد یعنی تیم اقتصادی باید در داخل کشور در حال بسیج همه تلاش و امکانات برای رفع مشکلات اقتصادی باشد، اما برآیند اتفاقات اقتصادی که در کشور دارد می‌افتد این را نشان نمی‌دهد!

وی با بیان این که از ابتدای تشکیل دولت یازدهم گفتیم که تیم اقتصادی دولت یازدهم، تیم کاری‌ای است، تیم باسواد و عالمی است و اگر بخواهند کار کنند، می‌توانند اقتصاد مقاومتی را اجرایی کنند، افزود: متأسفانه با گذر زمان در این دو ماهه شاهدیم که از کار موثر و هوشمندانه و عالمانه چیزی زیادی دیده نمی‌شود و حتی مردان اقتصادی دولت، به جای رفع چالش به دنبال چالش‌زایی هستند!

وی ادامه داد: مسائلی مانند نرخ ارز، دست‌کاری غیر حساب‌شده تعرفه‌های گمرکی، نزاع بر سر مسئله قیمت‌گذاری خودرو، بدگویی‌های غیرکارشناسی از الگوی مسکن مهر و معرفی الگوهای به شدت ناکارآمد به عنوان جایگزین، صحبت از آزادسازی قیمت‌ها در بخش‌هایی که اصلاً به صلاح نیست، آمارهای عجیب و غریبی که از تورم و رشد اقتصادی در ماه‌های قبل داده می‌شود (که معلوم نیست مراد از آن‌ها چیست!)، ولخرجی‌های غیرقابل انتظار در بودجه (با وجود اینکه خودشان معتقد به کسری بودجه شدید هستند!)، ایجاد تنش با نهادهای پیمانکاری در حوزه نفت و گاز (به بهانه وابستگی آن‌ها به یک نهاد انقلابی) در حالی که حتی پیمانکاران خارجی هم حاضر به همکاری نیستند (بگذریم از اینکه در اقتصاد مقاومتی تا حد امکان دست پیمانکاران خارجی باید کوتاه شود) و موارد دیگر نشان می‌دهد دولت یازدهم در حوزه اقتصاد خواسته یا ناخواسته در حال چالش‌آفرینی است. در چنین شرایطی ادعای مذاکره و شکستن هیمنه ملت و نظام و مهم‌تر از آن تحریک دشمن به پیشروی و زیاده‌خواهی چه معنایی می‌دهد؟!

شرکت تجاری بین المللی داتیس
پیوند ها
تماس با ما
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به*سازمان تجاری بین المللی داتیس می باشد*