امروز پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳

بحرانی دیگر در اقتصاد جهان

چکیده: هواشناسان اقتصادی خبر از توفان دیگری در اقتصاد جهان می‌دهند. اگرچه به نظر می‌رسد امروز بیش از هر زمان دیگری بحران منطقه یورو و به‌خصوص سرنوشت یونان بر اقتصاد جهان تاثیرگذار خواهد بود، اما ...
هواشناسان اقتصادی خبر از توفان دیگری در اقتصاد جهان می‌دهند. اگرچه به نظر می‌رسد امروز بیش از هر زمان دیگری بحران منطقه یورو و به‌خصوص سرنوشت یونان بر اقتصاد جهان تاثیرگذار خواهد بود، اما هستند عده‌ای که می‌گویند بحران محتمل دیگری، با نام رکود در کشورهای بریک (برزیل، روسیه، هند و چین) در درازمدت اثرات مخرب بیشتری خواهد گذاشت. با این حال، مشخص است که نمی‌توان پیوندهای متقابل بین بحران منطقه یورو، روند ضعیف بهبود در آمریکا و کاسته‌شدن از قدرت خرید مصرف‌کننده آمریکایی و روند نزولی در کشورهای بریک را نادیده گرفت.

به عبارت دیگر، اگر کشورهای بریک نتوانند به رشد خود ادامه دهند، میزان صادرات آنها کاهش خواهد یافت و این باعث می‌شود کشوری مثل آمریکا که در صدر واردکنندگان جهانی است، دچار ضرر شود. از سوی دیگر، اگر مصرف‌کنندگان آمریکایی نتوانند خوب بخرند ــ اتفاقی که بابت بحران 2008 در آمریکا رخ داد و روند آهسته بهبود هنوز آن را رفع نکرده است ـ اقتصادهای نوظهور بریک توان تولیدی خود را به دلیل کاهش تقاضا از دست خواهند داد. از این شکل روابط بین اروپا و کشورهای بریک نیز وجود دارد. اما به واقع کدام بحران بیش از همیشه بر زندگی اقتصادی ما تاثیر خواهد گذاشت؟

بحران منطقه یورو که گریبان اقتصادهای پیشرفته آلمان و فرانسه و... را گرفته است یا بحرانی که چین، این تولیدکننده عظیم کالاهای صادراتی را دچار مشکل می‌کند؟ پرونده زیر که قسمت اعظم آن از نیویورک تایمز نقل شده است، به بررسی همین بحران محتمل پیش رو می‌پردازد؛ بحرانی که گریبان‌گیر اقتصادهای نوظهور و به‌خصوص چین، دومین اقتصاد بزرگ دنیا، خواهد شد؛ مگر آنکه روند اتفاقات اقتصادی شکل دیگری به خود بگیرد.
اقتصادجهان ازتحريم نفت ايران زيان ميبيند
 موسسه مودی در گزارشی هشدار داد افزایش قیمت نفت در اثر تحریم ایران اصناف دیگر جهان به ویژه خودروسازان اروپایی و شرکت های هوایی را متضرر می کند.

به گزارش فارس، موسسه مودی در 2 گزارش جدید خود به بررسی میزان تاثیر تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه صادرات نفت ایران بر روی بخش‌های اقتصادی جهان پرداخته و نوشته است، قیمت بالاتر نفت که نتیجه بالقوه تحریم‌های اقتصادی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه بخش نفتی ایران است، برای شرکت‌های نفتی بین‌المللی سود خواهد داشت اما برای بخش‌های صنفی مانند خطوط هوایی، پالایشگاه‌های نفتی، خودروسازی و خرده‌فروشی‌های اروپا اثرات منفی خواهد داشت.

بر اساس گزارش ترند نیوز مودی اعلام کرد که خطر قیمت 150 دلاری هر بشکه نفت ناشی از بستن تنگه هرمز از سوی ایران، کم است چراکه بستن این راه کوتاه‌مدت خواهد بود.

اولیور برود مدیرعامل شعبه لندن موسسه مودی گفت: شرکت‌های نفتی بین‌المللی از تحریم ها به طرز چشمگیری سود خواهند برد.

به نوشته مودی، این سود بیش از جبران اثرات مضر بر پالایشگاه‌های بین‌المللی پایین‌دستی است.

استیون وود مدیرعامل شعبه نیویورک این موسسه توضیح داد: شوک نفتی ناشی از تقابل غرب با ایران در صنایع دیگر جهان آشوب ایجاد می‌کند و نیز می‌تواند بهبود اقتصاد جهان را از مسیر خود خارج کند.

بر اساس گزارش این موسسه رتبه‌بندی، بخش‌های زیر بیشتر آسیب می‌بینند:

خودروسازان اروپایی در اثر این شوک نفتی با خطر بزرگ‌تری نسبت به همتایانان آمریکایی و آسیایی روبرو خواهند شد؛ با این حال، سودها و تولید نقدینگی خودروسازان آمریکایی نیز در فشار زیادی خواهد بود.

خطوط هوایی نیز به علت افزایش قیمت سوخت جت نیز خسارت خواهند دید و افزایش هزینه بلیت نیز تقاضای مسافران را برای استفاده از آنها را کاهش خواهد داد. خطوط هوایی اروپا با برخوردهای بیشتری در خاورمیانه بیش از همکاران آمریکایی و آسیایی خود مواجه خواهد شد.

خرده‌فروشان، رستوران‌ها و دیگر صنایع در صورتی که قیمت سوخت افزایش یابد دچار زیان می‌شوند. افزایش هزینه‌های حمل و نقل و توزیع درآمدهای خرده فروشان اروپایی را کاهش خواهد داد.

شرکت تجاری بین المللی داتیس
پیوند ها
تماس با ما
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به*سازمان تجاری بین المللی داتیس می باشد*