دیلی تلگراف طی گزارشی نوشت که ایران و عراق در حال همکاری بر روی یک استراتژی هستند که با افزایش تولید و صدور بیشتر نفت به بازار، سلطه عربستان بر اوپک را به چالش خواهد کشید.
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس، روزنامه دیلی تلگراف طی گزارشی نوشت: ایران و عراق در حال همکاری بر روی راهبردی هستند که سلطه عربستان بر اوپک را به چالش خواهد کشید.
عراق در نظر دارد تا سال 2020، ظرفیت تولید خود را 3 برابر کند و به 9 میلیون بشکه در روز برساند و این حجم را به بازار روانه کند.
حسین الشهرستانی معاون نخستوزیر عراق در امور انرژی گفت: ما احساس میکنیم که جهان باید از لحاظ سوخت مورد نیاز برای رشد اقتصادی خود مطمئن باشد.
وی افزود: عراق در نظر دارد تا پایان دهه کنونی، ظرفیت تولید خود را به 9 میلیون بشکه در روز برساند.
بر اساس اطلاعات آژانس بینالمللی انرژی، عراق در ماه دسامبر 3 میلیون بشکه نفت در روز تولید کرده است.
تصمیم ایران و عراق برای به چالش کشیدن موقعیت عربستان و افزایش صدور نفت بیشتر به بازار، میتواند قیمت نفت را کاهش دهد و این امر کاهش قیمت بنزین را به دنبال خواهد داشت.
الشهرستانی افزود: پیشبینی دقیق تقاضا برای نفت تا سال 2020 بسیار مشکل است، چراکه اقتصاد جهان غیرقابل پیشبینی است.
شرکتهای نفتی بریتیش پترولیوم و رویال داچ شل نیز خیز برداشتهاند تا از برنامه بلندپروازانه تولید نفت عراق منفعت ببرند؛ هر دوی این شرکتها هماکنون 2 میدان عظیم نفتی در جنوب عراق را مدیریت میکنند که برای دستیابی بغداد به این هدف حیاتی است.
با این حال، اگر ایران و عراق در نظر داشته باشند که به این هدف دست یابد، باید سرمایهگذاریهای عظیمی در شبکه خط لولهای و زیرساختهای بندری برای صادرات بیشتر انجام دهند.
این طرح بلندپروازانه میتواند سبب رویارویی عراق با عربستان که از نفوذ خود در اوپک در یک دهه گذشته برای حفظ قیمت نفت در بالای 100 دلار استفاده میکند، شود؛ عربستان در حال حاضر روزانه 9.8 میلیون بشکه نفت تولید میکند.
همچنین شهرستانی از همکاری نزدیک ایران و عراق برای جذب سرمایهگذاری در آستانه کاهش تحریمها پرده برداشت و گفت: ایران با ما در تماس است، آنها میخواهند از مدل قراردادها و تجربیات ما استفاده کنند.
به دنبال کاهش تحریمهای ایران، شرکتهای نفتی برای بهره بردن از قراردادهای نفتی با ایران صف کشیدهاند.
مجموع ذخایر نفتی ایران و عراق بیش از عربستان به عنوان بزرگترین تولید نفت جهان است.