یک استاد دانشگاه در نشست هماندیشی سرمایهگذاری خارجی گفت: مشوق برای سرمایهگذاری خارجی باید هدفمند و دارای زمان باشد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس رضوی مشاور رئیس سازمان سرمایهگذاری در یک تحقیق که در جمع استادان و کارشناسان در سالن جهاد اقتصادی وزارت اقتصاد ارائه کرد، گفت: سرمایهگذاری خارجی تنها جذب منابع مالی نیست، بلکه جذب مجموعهای از فناوریها برای ایجاد رقابت در تولید است.
این استاد دانشگاه افزود: مشوقهای سرمایهگذاری هم باید هدفمند و هم در دوره زمانی خاصی باشند. مثلا در حال حاضر قانون میگوید معافیت مالیاتی سرمایهداری خارجی بدون زمان است، در حالی که باید گفته شود، این معافیت مالیاتی تا فلان سال اعمال میشود و باید زمان تعیین کنیم که قادر باشیم آن معافیت را برداریم، وگرنه دولت مادامالعمر از درآمد مالیاتی سرمایهگذار خارجی محروم میشود.
رضوی افزود: برای جذب سرمایهگذاری خارجی در برنامه ششم توسعه پیشنهاد میشود دستگاههای اجرایی اهداف سرمایهگذاری و تکالیف خود را مشخص کنند و تعیین شود هر دستگاه چه میزان منابع مالی از سرمایهگذاری خارجی جلب کند.
محمدسعید نوری نائینی استاد دانشگاه شهید بهشتی ، رئیس سابق شوراب فائو و عضو هیأت عامل صندوق توسعه ملی نیز در این نشست خطاب به ارائهدهنده مقاله گفت: در این مقاله توصیههای ارائه شده مبتنی بر نتایج تحقیق نیست.
وی افزود: اگر گفته میشود سرمایهگذاری صد در صد بخشودگی مالیاتی دارد و یا اینکه 25 درصد تخفیف ارائه شده است این ارقام از کجا آمده است و بر اساس چه نتیجهای از تحقیق است.
نوری نائینی گفت: مثلا محقق عنوان کرده است، وامهایی که از صندوق توسعه ملی گرفته میشود، بدون سود و کارمزد باشد، در حالی که طبق قانون رسالت صندوق توسعه ملی این گونه نیست.
وی تاکید کرد: بهتر بود محقق این نکته را بررسی میکرد که از 100 پروژه متقاضی سرمایهگذاری در کشور کدامها موفق بوده و کدامها توفیق نداشتهاند و دلیل این عدم توفیق چیست.
همچنین در ادامه سپهوند کارشناس دیگری از صندوق توسعه ملی عنوان کرد: بر اساس تحقیق موریس از بانک جهانی تاکید زیاد دولتها بر مشوق سرمایهگذاری ممکن است، اثر معکوس داشته باشد.
وی گفت: وقتی فضای سرمایهگذاری فراهم نیست برگرداندن همین سرمایهگذاری که از کشور رفته بسیار دشوار است.
سپهوند افزود: باید جنبههای مختلفا انگیزشی برای سرمایهگذار خارجی در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/ب