شبکه الجزیره با اشاره به دستاوردهای اخیر ایران در گزارشی نوشت که به احتمال زیاد ایران که هماکنون در میان ۲۰ اقتصاد برتر جهان است، بعنوان یک قدرت بینالمللی ظهور پیدا میکند و احتمالاً از لحاظ پیشرفت کشور «چین بعدی» خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه الجزیره، غرب برای مدتها ایران را به عنوان یک کشور سرسخت با سرمایههای انسانی محدود و قابلیتهای عقبافتاده فناوری و علمی نادیده میگرفت اما هماکنون پیشرفتهای ایران در چند سال اخیر در زمینه فناوری به اندازهای بوده است که میتوان گفت که ایران به عنوان یک قدرت در حال ظهور است.
این گزارش سپس افزود که پیشروی گروه داعش در بخشهای شمالی و شرقی عراق دولتهای منطقه و فراتر از آن را به جنب و جوش درآورده است و شرایط به وجود آمده در عراق، تهران و واشنگتن را به یکدیگر نزدیکتر کرده است و با توجه به نگرانی راهبردی مشترک دو کشور آمریکا و ایران در خصوص گسترش گروههای خشن همچون داعش، مکالمات رو به رشدی درباره احتمال ائتلاف تاکتیکی بین غرب و ایران مطرح شده و راه برای پیکربندی توازن قدرت منطقهای هموار شده است.
الجزیره سپس با اشاره به این موارد افزودکه موضوع بزرگتری که مطرح می شود «ظهور مجدد ایران که هماکنون در میان 20 اقتصاد برتر جهان قرار دارد، بعنوان یک قدرت بینالمللی جدی بعد از سالها انزوای ژئوپلتیکی و رقابت تلختر ایدئولوژیکی با غرب است.»
بر اساس این گزارش، این احتمال وجود دارد که مذاکرات ایران و 1+5 (آمریکا،انگلیس،فرانسه،روسیه،چین بعلاوه آلمان) بعد از ضربالاجل 6 ماهه ژوئیه نیز ادامه داشته باشد و هیچ کس نمی تواند انکار کند که برای اولین بار در چندین دهه، احتمال عادیسازی روابط بین ایران و غرب به وجود آمده است و همین امر به طور بالقوه موجب افزایش سرمایهگذاری غرب در ایران میشود.
الجزیره سپس به دستاوردهای ایران اشاره کرد و نوشت که غرب برای مدتها فناوری و علم ایران را نادیده میگرفت و با توجه به وابستگی ایران به صادرات هیدروکربن، قدرتهای غربی به دنبال این بودند که از طریق تحمیل تحریمها، محدودیتهایی را برای توانمندی ایران در تجارت بینالملل به وجود آورند و اگرچه تحریمها مخرب بود اما ترکیبی از انعطافپذیری و عملگرایی ایران موجب شده است که ایران به یکی از پویاترین کشورها در جهان در حال توسعه تبدیل شود و امروز ایران در میان کشورهای پیشرو در علومی چون سلولهای بنیادین و فناوری ناتو قرار دارد.
الجزیره ادامه داد که ایران بعنوان قدرت علمی پیشرو در خاورمیانه در زمینه فضا و فناوری هستهای به خودکفایی رسیده است و دانشگاههای برجسته ایران بهترین مهندسان جهان را آموزش میدهند. ایران در میان کشورهای پیشرو آسیایی در زمینه شاخص توسعه انسانی است و افتخار این را دارد که بزرگترین پایگاههای تولید اتومبیل و فولاد را در بین کشورهای در حال توسعه داشته باشد.
این گزارش در پایان اینگونه نتیجهگیری کرد که در حالیکه به پایان ضربالاجل 6 ماهه راهحل جامع هستهای نزدیک میشویم و ممکن است در صورت توافق نهایی تحریمها علیه ایران لغو شود، جای شگفت نیست که بشنویم نهادهای مالی برجسته جهان، ایران را بعنوان یکی از اقتصادهای نویدبخش قرن 21 و شاید «چین» بعدی توصیف کنند.
انتهای پیام/