مجمع جهانی اقتصاد در جدیدترین گزارش خود از نزول یک پلهای اقتصاد ایران در شاخص رقابتپذیری خبر داد و اعلام کرد ایران در بین 144 کشور رتبه 83 را از این نظر به دست آورده است.
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس، مجمع جهانی اقتصاد در جدیدترین گزارش خود از سری گزارشهای «شاخص رقابتپذیری جهانی» رتبه ایران را در میان 144 کشور جهان در این شاخص 83 اعلام کرد.
بر اساس این گزارش، نمره ایران 4.03 عنوان شده است و رتبه ایران نسبت به سال گذشته یک پله نزول کرده است.
ایران سال گذشته به لحاظ این شاخص رتبه 82 را کسب کرده بود. رتبه ایران در سال 2013 نسبت به سال پیش از آن 16 پله نزول کرده بود.
نخستین شماره « گزارش رقابت پذیری جهانی» در سال 1979 میلادی منتشر شد. در این گزارش کشورها بر اساس «شاخص رقابت پذیری جهانی» یا GCI رتبه بندی می شوند. این شاخص بر اساس بررسی 112 متغییر مختلف تعیین میشود.
فاکتورهایی که برای تعیین شاخص رقابتپذیری مورد بررسی قرار میگیرند به 12 گروه تقسیم میشوند. این گروهها به این ترتیب هستند، «ارکان رقابت پذیری» اعم از «نهادها»، «زیرساختها»، «ثبات در حسابهای دولتی»، «بهداشت و آموزش ابتدایی»، «آموزش عالی و حرفهای»، «کارآیی بازار کالا»، «کارآیی بازار نیروی کار»، «پیشرفته بودن بازار مالی»، «آمادگی تکنولوژیک»، «اندازه بازار»، «پیشرفته بودن بنگاههای تجاری» و «نوآوری».
نمره هر کشور با بررسی این فاکتورها برآورد میشود و هرچه این نمره بیشتر باشد، اقتصاد آن کشور از رقابتپذیری بیشتری برخوردار است.
سوئیس که به عنوان رقابت پذیرترین اقتصاد دنیا شناخته شده است نمره 5.70 را کسب کرده است. سنگاپور با 5.65 و آمریکا با 5.54 به ترتیب در رتبه های دوم و سوم از این نظر قرار گرفته اند.
10 کشور جهان بر اساس این شاخص به این ترتیب هستند، سوئیس، سنگاپور، آمریکا، فنلاند، آلمان، ژاپن، هنگکنگ، هلند، انگلیس و سوئد.
انتهای پیام/