رئیس کمیته سرمایهگذاری شرکت ملی گاز ایران گفت: تاکنون 40 شرکت خارجی برای سرمایهگذاری در بخش گاز اعلام آمادگی کردهاند و حتی توافق نهایی شرکت فرانسوی نیز حاصل شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اصغر سهیلی پور رئیس کمیته سرمایه گذاری شرکت ملی گاز ایران، در حاشیه یازدهمین نمایشگاه انرژی کیش در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برای اجرای هر یک از خطوط انتقال و ایستگاه تقویت فشار حدود 4 میلیارد دلار هزینه می شود.
وی با تاکید بر پیگیریهای وزیر نفت و دولت به پروژههای خطوط انتقال گاز پارس جنوبی افزود: شرکت ملی نفت علی رغم سالهای گذشته قبول کرده که مجموعه خطوط انتقال جزو پروژه های بالادستی نفت محسوب شود، چرا که اگر گاز تولید شده به نقاط مختلف کشور ارسال نشود مجبور به سوزاندن آن می شود. شورای اقتصاد نیز با نظر مجموعه نفت موافقت کرد و از محل بند «ق» بودجه سال سال جاری 10 میلیارد و 370 میلیون دلار رای این پروژه ها در نظر گرفتند.
سهیلی پور با تاکید بر اینکه این اعتبارات مهمترین منابع درآمدی شرکت است که تا سال 96 برای ادامه کار کفایت می کند، افزود: برای ادامه کار 10 میلیون دلار دیگر نیاز داریم،به عبارتی تا پایان برنامه ششم 30 میلیارد دلار برای اجرای پروژه ها نیاز داریم که 17 میلیارد دلار از محل بند ق تبصره 2 قانون بودجه 93 تامین می شود و برای مابقی آن می باید از سال 94 به بعد برنامه ریزی جدیدی را پیش بینی کنیم.
وی تصریح کرد: 10 میلیارد دلار از 17 میلیارد دلار تامین شده برای پروژه های خطوط انتقال 56 اینچ ششم و نهم و یازدهم پارس جنوبی به نقاط مختلف کشور خواهد بود و 7 میلیارد دلار نیز برای گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان و برخی دیگر از نقاط کشور خواهد بود. 560 میلیون دلار از اعتبارات این بخش پرداخت شده و مابقی در سالهای آینده پرداخت خواهد شد.
سهیلی پور با اشاره به اینکه شرکت ملی گاز به دنبال انتخاب فاینانس مناسب در پروژههای گاز است، افزود: تاکنون 40 شرکت خارجی برای سرمایهگذاری در بخش گاز اعلام آمادگی کرده اند و حتی توافق نهایی شرکت فرانسوی نیز حاصل شده است.
وی ابراز امیدواری کرد که همین توافق در مورد سایر شرکتها هم نهایی شود، در حال حاضر از کشورهای فرانسه ، ایتالیا ، انگلستان، کانادا ، چین و کرده اعلام آمادگی برای سرمایه گذاری داشته ایم اما امکان اعلام نام شرکتها نیست.
وی در خصوص انتشار اوراق مشارکت نیز تصریح کرد: شرکت ملی گاز تاکنون زیر بار انتشار اوراق مشارکت به دلیل میزان بالای بهره آن نرفته و نخواهد رفت.در بودجه اجازه انتشار اوراق مشارکت را به ما داده اند اما ترجیح می دهیم تا زمانی که این اوراق شرایط بهتر پیدا نکرده اند از آنها استفاده نکنیم.
انتهای پیام/م