کشورهای بریکس در حال پیشروی و طی روند حذف دلار از مبادلات تجاری خود هستند که 17 درصد از کل مبادلات تجاری جهان را شامل خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از RBTH، کشورهای عضو بریکس در حال پیشروی به سوی حذف دلار از مبادلات تجاری بین خود هستند.
کشورهای روسیه، برزیل، هند، چین و آفریقای جنوبی که گروه بریکس را تشکیل می دهند طی نشست سال گذشته خود در برزیل توافق کردند تا با اجرای سیاست های مالی مرتبط، استفاده از دلار را در مبادلات تجاری بین خود حذف کنند.
این کشورها که مجموع مبادلات تجاری بین آنها 6.14 هزار میلیارد دلار معادل 17 درصد از کل مبادلات تجاری جهان را شامل می شود، در نشست خود از تأسیس بانک توسعه بریکس با سرمایه 100 میلیارد دلار خبر دادند.
از سوی دیگر این کشورها یک منبع ارزی به ارزش بیش از 100 میلیارد دلار را نیز ایجاد خواهند کرد.
کشورهای عضو بریکس معتقدند تأسیس این بانک از وابستگی آنها به دلار آمریکا، صندوق بین المللی پول، که این موسسه نیز تحت پوشش دلار است، و همچنین بانک جهانی، در مبادلات بین المللی جلوگیری خواهد کرد.
اعضای بریکس به تازگی با انجام مذاکراتی در حال حرکت به سوی استفاده از ارزهای ملی خود در مبادلات دو یا چند جانبه بین این گروه هستند تا بخش های بیشتری از اقتصاد این کشورها به استفاده از ارزهای ملی اعضای آن روی بیاورند.
از یک سو با این اقدام هزینه مبادله ارزها کاهش یافته و رقابت پذیری در تجارت این کشورها افزایش می یابد.
از سوی دیگر این اقدام ارزهای ملی این کشورها را از حالت محدود خارج کرده و به طور کلی تعداد ارزهایی را که در بازارهای بین المللی از آنها برای مبادلات تجاری استفاده می شود را افزایش خواهد داد.
یکی دیگر از نتایج بسیار مهم حذف دلار از مبادلات تجاری این گروه کاهش آسیب پذیری مبادلات تجاری آنها نسبت به نوسانات ارزش دلار است که آسیب های جدی به تجارت این کشورها وارد می کند.
با توجه به موارد ذکر شده این کشورها در حال گام برداشتن به سوی حذف دلار از مبادلات خود هستند و بدون شک روسیه، هند و چین در این زمینه پیشتاز خواهند بود.
انتهای پیام/