رئیس اتاق بازرگانی برزیل و ایران با اشاره به اینکه وقتی تراز تجاری دو کشور به نفع یک کشور است، کشور دارای تراز مثبت باید برای طرف مقابل تعرفههای ترجیحی در تجارت قائل شود، گفت: متاسفانه حق ایران برای برخورداری از تعرفهترجیحی تجارت با برزیل از سوی مسئولان پیگیری نمیشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس سید فخرالدین عامریان در نشستی خبری به تشریح ابعاد تجارت ایران و برزیل پرداخت و گفت: تراز تجاری دو میلیارد دلاری برزیل و ایران با حجم 100 میلیون دلاری مبادلات طرف ایرانی به نفع برزیل مثبت است.
وی افزود: واردات ایران از برزیل در حال حاضر بیشتر گوشت، کالاهای اساسی و ماشینآلات است و از ایران نیز فرش دستباف و ماشینی، زعفران، پسته و کشمش، کود اوره و قیر به برزیل صادر میشود.
عامریان که رئیس اتاق بازرگانی برزیل و ایران است در خصوص تشکیل این اتاق در ایران نیز گفت: مجوز تشکیل اتاق ایران و برزیل را نیز از نهادهای مربوطه گرفته ایم و پس از انتخابات اتاق تهران انتخابات هیات رئیسه اتاق ایران و بریل را خواهیم داشت.
وی در عین حال از سیاسیکاری در انتخاب اعضای هیات رئیسه اتاقهای مشترک گلایه کرد و گفت: متاسفانه کسانی که هیچ فعالیت و انگیزهای برای فعالیت در حوزه فعالیتهای دو کشور ندارند، تلاش میکنند بر کرسی های هیات رئیسه تکیه بزنند.
اثر روانی تحریم بیشتر از اصل تحریمها
وی در خصوص آثار تحریمها بر مبادلات دو کشور گفت: متاسفانه ما یک تحریم داریم و یک اثر روانی تحریم. در عین حال اثر روانی تحریمها از خود تحریمها بیشتر است. در حال حاضر اتاق بازرگانی وجوه مختلفی را از بازرگانان و اعضا دریافت و صرف اموری مانند راهاندازی هیاتهای تجاری و سفر به کشورهای دیگر میکند.
عامریان با بیان اینکه بسیاری از این هیاتها حتی به امضای یک خط قرارداد و تفاهمنامه نمیانجامد، پیشنهاد کرد این هزینهها صرف دعوت از فعالان و سرمایهگذاران خارجی دیگر کشور و حضور آنان در ایران شود.
وی این اقدام را در جهت معرفی توانمندیهای ایران به جهان موثر دانست و گفت: تبلیغات منفی علیه کشور به حدی زیاد است که برخی در کشورهای خارجی تصور میکنند مردم در ایران با شتر تردد میکنند، بنابراین حضور فعالان خارجی در ایران اثر بسیاری در کاهش آثار منفی تحریم خواهد داشت.
گرفتاری تجار با مشکل نقل و انتقال پول
عامریان همچنین به گرفتاری تجار در نقل و انتقال پول اشاره کرد و گفت: در برزیل کالا یا ارز حاصل از مبادلات باید ظرف 6 ماه به این کشور بازگردانده شود، در غیر این صورت تحت عنوان پولشویی تحت پیگرد قانونی پلیس فدرال برزیل قرار خواهند گرفت.
وی با بیان این که بعضا در مبادلات، تجار دچار مشکل نقل و انتقال پول شده و تا زمان اثبات مشکل تحریمها هزینههای هنگفتی پرداختهاند، از عدم همکاری نهادهای دولتی برای نامهنگاری، توضیح مشکل و کمک به حل آنها گلایه کرد.
کشت فراسرزمینی توسط بخش خصوصی در برزیل
وی اظهارداشت: تحولات اخیر به ویژه در حوزه انرژی نشان داد که درآمدهای نفتی قابل اتکا و پایدار نیستند، لذا باید با برنامه ریزی مناسب ضمن توجه جدی به توسعه صادارت ، به مرور اتکاء کشور به درآمد های نفتی را کاهش داد.
عامریان در ادامه از اجرای موفق طرح کشت فرا سرزمینی در کشور برزیل خبر داد.
به گفته وی در این راستا حدود 60 هزار هکتار زمین در برزیل توسط شرکت تحت پوشش وی خریداری و به کشت ذرت اختصاص یافته است.
وی اظهارداشت: اجرای طرح کشت فراسرزمینی یکی از راههای مناسب و اقتصادی برای تامین نیازهای اسای کشور بشمار می آید و قادر هستیم با اجرای این طرح سالانه حدود 30 درصد از ذرت مورد نیاز کشور را تامین نماییم.
راه اندازی اتاق بازرگانی برزیل و ایران
وی در ادامه آغار بکار اتاق بازرگانی برزیل و ایران را مورد اشاره قرار داد و گفت: پیرو هماهنگی صورت گرفته و مکاتبات انجام شده با نهادها و مراکز قانونی و معتبر کشورمان از جمله سفارت جمهوری اسلامی ایران در برازیلیا، وزارت امور خارجه و اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران ، اقدامات لازم را برای ثبت اتاق مشترک بازرگانی « برزیل و ایران» انجام و این اتاق بطور رسمی فعالیت خود را در این کشور آغاز کرد.
عامریان افزود: هدف از تشکیل چنین نهادی باز شدن فضایی جدید برای صدور کالاها و خدمات شرکت های ایرانی و افزایش صادرات غیرنفتی به بازارهای هدف است.
عامریان به تجربه شرکت های ایرانی در برزیل اشاره کرد و گفت: بازار برزیل، پتانسیل بالایی برای جذب کالاها و خدمات ایران دارد.
تغییر نگرش تجار برزیلی نسبت به ایران
وی اظهارداشت: این اتاق فعالیت خود را در ابتدا با 70 نفر آغاز کرد که با اجرای اقدامات مثبت صورت گرفته ، در حال حاضر اتاق بازرگانی برزیل و ایران 170 نفر عضو فعال دارد.
عامریان افزود: راه اندازی این اتاق نقش بسیار مهمی در تغییر نگرش تجار و بازرگان این کشور نسبت به ایران داشته است و پیش بینی می شود با ادامه فعالیت این اتاق روند همکاری های دو جانبه بطور قابل توجهی افزایش یابد.